Beylikdüzü Kentsel Dönüşüm 

Kentsel dönüşüm işlemi insanlar tarafından tam bilinmemekle birlikte kötü bir algı oluşturur. Ama bilen bir insan kentsel dönüşüm işleminin ne kadar faydalı ve olması gereken bir işlem olduğunu bilinir. Kentsel dönüşüm işlemi bir yenileme işlemidir. Bu işlem özellikle eskimiş olan binaların doğal afet gibi afetlerden hasar görmüş olan binaların yenilenerek sağlam bir şekilde yapılmasına denir. Eskimiş binaların yıkılma tehlikesi olduğu için insanların canını tehlikeye atar. Bu tehlikenin önüne geçebilmek için kentsel dönüşüm işlemi yapılır. Yapılmadığı takdirde binalar kendiliğinden yıkılarak insanların mal kaybı yaşamasına ve ölmesine sonuç verir.

Köy veya kent alanı olması fark etmeden kentsel dönüşüm işlemi uygulanabilir. Amaç, her zaman için kişilerin daha sağlam bir evde oturmasının sağlamasıdır. Bu amaç doğrultusunda kentsel dönüşüm işlemi yapılacak olan yerler yıkılır ve sağlam bir şekilde yeni evler inşa edilir. Aynı zamanda bu süreç uzun bir zamandır. Bu zaman içerisinde devlet tarafından kişilere destek verilir. Bu destekler kira yardımları krediler gibi desteklerdir.

Kentsel Dönüşüm Hangi Evlere Uygulanır?

Kentsel dönüşüm, yıkım tehlikesi yani riski olan evlerle uygulanır. Bu risk işlemi, uzman kişiler tarafından belirlenir. Gerekli olan testler uygulandığında evin riskli olup olmadığı anlaşılır.

Ağır riski olan her bina için kentsel dönüşüm uygulaması yapılır. Binanın nerede olduğunun bir önemi yoktur. Özellikle bu evler dışarıdan kendilerini belli ederler. Eski oldukları için deprem gibi doğa olaylarında kişiler kendilerini de güvende hissetmezler.

Kentsel Dönüşüm İşlemleri Nasıldır?

Kentsel dönüşüm işlemlerinde ilk olarak mülk sahipleri veya devlet risk tehdidi adı altına başvuru yaparlar. Başvuru ile kişiler incelemeye gelirler. Sonuç eğer riskli çıkarsa kentsel dönüşüm uygulamasına geçilir. Bu uygulamanın olmasını kişiler istemiyorsa itirazda bulunabilirler. Ardından sonuca göre başlatılan işlemlerle kişiler evlerini boşaltırlar. Boşaltma işleminden sonra bina yıkılır ve yeni bina için inşaat başlar.

 Yeni binanın son derece sağlam olması bu aşamada oldukça önemli bir etmendir.  Bir binanın yeniden yapılması uzun bir zamanı alacağı için kişiler bu zaman içinde kendilerine yer bulmalılardır. Aynı zamanda yenileme işlemi esnasında devlet tarafından kişilere olanlar sağlanır. Bu olanakların ilki, kentsel dönüşüm kredileridir. Kentsel dönüşüm kredileri, yüz bin gibi olan paranın altmış aya bölerek düşük faizlerle ödenmesi işlemidir. Aynı zamanda gene devlet tarafından kentsel dönüşüm yaptıran ailelere, kira desteği ve gereken yardımlar da yapılır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir